Tuinen van Appeltern

Moeke Mooren en De Tuinen van Appeltern

Bijna op loopafstand van Moeke Mooren, aan de andere kant van het dorp Appeltern, liggen de beroemde Tuinen van Appeltern. Jaarlijks komen honderdduizenden mensen uit binnen- en buitenland naar dit inspirerende bloemenparadijs. Geen dag is hetzelfde.. steeds weer worden er nieuwe tuinen bedacht en leuke events georganiseerd. Een aanrader voor  gasten die meerdere dagen verblijven, ook al omdat veel liefhebbers twee dagen nodig hebben om er alles te zien.

Een dagje Tuinen
Het tuinenpark van Appeltern is 22 hectare groot. Er zijn 200 voorbeeldtuinen te zien, compleet met bestrating, beplanting en meubilair en daarnaast themagebieden met een groot Natuurlijk Spelen terrein, De Wilde Weelde Wereld, de Nationale Vaste Planten tuin en festivaltuinen. Overal in het park zijn gezellige rust- en uitzichtplekken. Er zijn meerdere restaurants, pleinen en terrassen om heerlijk te vertoeven. Geniet van een high-tea of een picknick, of kies één van de vers belegde broodjes of een frisse salade, het is maar net waar je zin in hebt. Na afloop van je dagje Appeltern kun je afsluiten met een heerlijk diner bij Moeke Mooren in het restaurant of bij mooi weer op het terras.
Wie niet naar huis wil kiest voor een overnachting in het hotel van Moeke Mooren.

Ben van Ooijen, de ‘grote baas’ van het tuinideeënpark begon zijn actieve carrière ooit nog bij de familie van Gruijthuijsen (de familie achter Moeke Mooren)  als werknemer. Samen met zijn broer startte hij destijds in discotheek de Stoep wat nu het logement van Moeke Mooren is. Na 7 jaar plaatjes draaien en mensen vermaken, begon hij zijn hoveniersbedrijf waar de huidige Tuinen van Appeltern uit voortvloeide.. Het vermaken van mensen doet Ben nog steeds.. alleen hebben de plaatjes en bierglazen van destijds plaats gemaakt voor prachtige tuinen en bloeiende borders.
De speciale band tussen hem en de familie van Gruijthuijsen is altijd gebleven, want behalve dat zij wederzijdse gasten graag bij elkaar aan bevelen, bieden ze gezamenlijke arrangementen aan voor groepen en gezelschappen.

Het park
De Tuinen van Appeltern zijn zeven dagen per week open van 1 maart t/m 31 oktober, in november alleen in de weekenden. Tenslotte biedt het park vele workshops en activiteiten en staat er iedere maand een ander thema centraal. Bekijk het complete programma en alvast een voorproefje op de website.

De reguliere prijs voor een dagje Appeltern vindt u hier.

Met de fiets ben je er vanaf Moeke Mooren binnen tien minuten, met de auto in 5 minuten.

De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a
6629 AD Appeltern
0487-541732